Golfspecifieke protocol

De Turfvaert

Lees hier het golfspecifieke protocol van De Turfvaert.

Wij zorgen dat jullie kunnen golfen, zorgen jullie dat wij open blijven?

Goedkeuring
Gemeente Zundert heeft het golfspecifieke protocol goedgekeurd. Met dank aan o.a. NGF voor het samenstellen van deze protocol en uiteraard Gemeente Zundert voor de snelle beoordeling. 

Jullie kunnen komen golfen vanaf maandag 11 mei!

Driving-range gesloten
Vorige week is de driving-range opnieuw ingezaaid en voorzien van twee green-targets. Wij zijn bezig met een alternatief zodat jullie toch de swing kunnen uitoefenen bij o.a. de golflessen. Wij zullen jullie op een ander moment hierover informeren.

De putting-, chippinggreen en oefenholes zijn wel geopend.

Golfspecifieke protocol
Dit zijn onze aangepaste maatregelen die wij én jullie moeten hanteren:

 • digitaal of telefonisch reserveren is verplicht;
 • aanwezigheid maximaal 10 minuten van tevoren;
 • douches, kleedruimte zijn dicht;
 • lockerruimte, toilet, receptie zijn open op strikte voorwaarden. Let op: pinbetaling verplicht;
 • gebruik zoveel mogelijk digitale scorekaarten via de app GOLF.NL;
 • ga voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet;
 • volg de regels van het RIVM
  - houd 1,5 meter afstand;
  - blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging
  (vanaf 38 C°);
  - blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (tot 38 C°) en/of benauwdheidsklachten;
 • was voor en na het golfen je handen, minimaal 20 seconden;
 • vermijd fysiek contact met andere golfers en hun spullen;
 • raak de vlaggenstok niet aan;
 • ga na het voltooien van de ronde of les meteen weer naar huis;
 • volg de aanwijzingen van het personeel.

Digitaal reserveren
Reserveren is alleen digitaal of telefonisch mogelijk.

Wij werken samen met www.ikgagolfen.nl. Via deze website kun je makkelijk een starttijd of een golfles reserveren. Wij adviseren deze website te openen op een laptop of computer en niet via je telefoon. 

Maak een eigen account aan met een eigen wachtwoord. Leden en speelrechthouders kunnen hun lidmaatschap en/of speelrecht koppelen aan dit account d.m.v. je lidcode in te voeren. 

Heb je nog vragen bij het maken van een reservering? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefonisch kun je ook een reservering maken. Wij zijn vanaf maandag 11 mei telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur (weekend- en feestdagen tot 16.00 uur). 

Ons telefoonnummer: 076 596 83 54.

'10 minuten' protocol
We willen heel graag horen hoe het met jullie gaat, helaas ook wij moeten ons houden aan de social distancing, helpen jullie ons? Het '10 minuten' protocol ziet er als volgt uit:

Je kunt een reservering maken voor 9 of 18 holes (van 11 mei t/m 17 mei alleen voor 9 holes om zoveel mogelijk golfers te laten genieten). Controleer op welke hole je moet starten, vanaf hole 1 of hole 10. Parkeer je auto, volg de aangewezen route richting de lockerruimte of receptie. Meld je aan bij de receptie. Je kunt niet eerder starten dan je gereserveerde starttijd. Houd afstand en was voor het golfen je handen. Ga na het voltooien van de ronde of les meteen weer naar huis. 

We hebben een routing gemaakt vanuit de parkeerplaats richting de receptie. Zorg ervoor dat deze route in beweging blijft en blijf niet staan.

Receptie
De receptie is geopend tussen 08.00 en 18.30 uur (op weekend- en feestdagen geopend van 08.00 tot 16.30 uur).

Er mogen maximaal 3 personen in de ruimte van de receptie aanwezig zijn, exclusief personeel. Één persoon moet de gehele flight aanmelden. De balie is voorzien van een looproute en van 1,5 meter afstand voorzieningen.

We vermijden zoveel mogelijk contactmomenten. Bij de receptie kan er alleen aangemeld worden. Reserveer je startijd alleen digitaal via www.ikgagolfen.nl of telefonisch, dus niet mondeling bij de receptie.

Betalingen gaan verplicht per pin. Bij de receptie is desinfectiegel aanwezig voor extra hygiëne. 

Aangepast golfspel
Flights
Sporters mogen spelen op de golfbaan in flights van maximaal 4 personen. Iedereen dient 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Doorlaten
Doorlaten van flights is toegestaan, zorg voor 1,5 meter afstand.

Ballenwassers, prullenbakken, servicepunten en banken
Ballenwassers, prullenbakken, servicepunten en banken zijn niet toegestaan en zijn verwijderd of afgedekt. Gelieve je eigen afval mee naar huis nemen.

Vlaggenstokken
Vlaggenstokken mogen niet aangeraakt worden. De holecups zijn op dit moment omgedraaid zodat je je golfbal makkelijk eruit kan halen. Vanaf volgende week zullen de vlaggenstokken voorzien zijn van een haak. Bekijk het filmpje online hoe je deze haak gemakkelijk kunt gebruiken zonder de vlaggenstok aan te raken.

Harken
Harken mogen niet gebruikt worden, alleen door de greenkeepers. Je kunt het zand met je voet of club glad strijken. De baan blijft wel qualifying.

Scorekaarten
Gebruik zoveel mogelijk een digitale scorekaarten. Je digitale scorekaarten kun je via de app GOLF.NL invullen. Vul tijdens het spelen eenvoudig je scorekaart in en zie na het afronden van een qualifying ronde direct het effect op je handicap. Log in met je naam, NGF-nummer en gebruik de barcode die te vinden is aan de achterkant van je NGF-pas.

De online ingevoerde qualifying scorekaarten worden na het afronden van je golfronde doorgestuurd naar jouw golfclub, zodat de administratie volledig en synchroon is. De qualifying scorekaarten die je invoert in de GOLF.NL app gelden dus voor je handicap.
 

In verband met zorgen over het uitwisselen van scorekaarten mogen commissies er tijdelijk voor kiezen om manieren voor het noteren van scores te accepteren die niet strikt overeenkomen met regel 3.3b. Bekijk op de website van NGF de regelaanpassing.

Golflessen en clinic's
De groepsgrootte tijdens een golfles mag niet groter zijn dan 10 personen. Sporters moeten 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. De golfpro zorgt dat tijdens de les te allen tijde 1,5 meter afstand genomen kan worden. Ook de golflessen moeten digitaal gereserveerd worden via www.ikgagolfen.nl of telefonisch.

De privé-lessen en inloop golflessen vinden i.v.m. het onderhoud van de driving-range, alleen plaats op de putting-, chippinggreen, oefenholes of in de baan.

Lesklanten mogen wel op de oefenfaciliteiten terecht zonder reservering, met gepaste afstand. Oefenclubs zijn gereinigd te leen bij de receptie.

Golfclinic's kunnen doorgang hebben met maximaal 10 personen, inclusief golfprofessional. Wil je meer weten over de golfclinc's? Stuur dan een mail naar events@deturfvaert.nl.

Oefenfaciliteiten
Driving range
De driving-range is op dit moment gesloten i.v.m. onderhoud. Zodra deze weer geopend is zullen wij de aangepaste maatregelen voor de driving-range met jullie delen.

Oefengreens
Sporters moeten op de oefengreens 1,5 meter afstand houden. Op de putting- en chippinggreens en bunkers wordt gerekend met maximaal 1 persoon per 30 vierkante meter. Het maximaal aantal spelers op de chippinggreen is 40 personen en op de puttinggreen maximaal 14 personen. Het is mogelijk om hier vrij te spelen.

Lockerruimte & toilet geopend
De lockerruimte is geopend. Zorg ervoor dat je golfspullen van andere golfers niet aanraakt. In deze ruimte is desinfectiegel aanwezig voor extra hygiëne.

De toiletten in het clubhuis naast de receptie zijn geopend. De toiletten bij de shop en bij de brasserie zijn gesloten. De toiletten worden meerdere keren per dag grondig gereinigd. De meerdaagse reiniging is terug te lezen op een hygiëne-lijst. Bij de toiletten is desinfectiegel aanwezig voor extra hygiëne. Ga voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet.

Wedstrijden
Officiële wedstrijden en competities zijn tot 1 september niet mogelijk.

Onderlinge traingingswedstrijdjes zijn mogelijk. Hierbij dient de 1,5 meter maatregel in acht genomen te worden.

De clubactiviteiten van De Rijsbergse Golfclub De Turfvaert zijn tot nader order geannuleerd. Zodra deze activiteiten weer doorgang hebben worden jullie hierover geïnformeerd.

Buggy's en trolley's
Per gereinigde golfbuggy maximaal 1 persoon. Er mogen 2 personen in de golfbuggy als deze uit hetzelfde huishouden komen.
Buggy’s worden na gebruik gereinigd door de golfbaan. 

Trolley's mogen verhuurd worden en worden gereinigd door de golfbaan.

Horeca
De horeca is tot nader order gesloten. Zodra we To Go artikelen kunnen aanbieden zullen wij dit met jullie delen.