Golfspecifieke protocol

De Turfvaert

Lees hier het golfspecifieke protocol van De Turfvaert.

Wij zorgen dat jullie kunnen golfen, zorgen jullie dat wij open blijven?

Golfspecifieke protocol (gewijzigd op 04 juni 2021)
Dit zijn onze aangepaste maatregelen die wij én jullie moeten hanteren:

 • gebruik zoveel mogelijk digitale scorekaarten via de app GOLF.NL;
 • ga voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet;
 • volg de regels van het RIVM
  - houd 1,5 meter afstand;
  - blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging
  (vanaf 38 C°);
  - blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (tot 38 C°) en/of benauwdheidsklachten;
 • was voor en na het golfen je handen, minimaal 20 seconden;
 • vermijd fysiek contact met andere golfers en hun spullen;
 • bunkerhark en vlaggenstok mogen (op eigen risico) weer aangeraakt worden;
 • volg de aanwijzingen van het personeel.

Mondkapje (toegevoegd op 27 november 2020)
Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes.

Aangepast golfspel
1,5 meter tijdens het sporten (toegevoegd 04 juni 2021)
Sporters vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. In golf is het bij het oefenen en spelen niet nodig om elkaar te naderen binnen 1,5 meter. Houd 1,5 meter van anderen is nog steeds een van de basisregels in de bestrijding van de coronapandemie. Om deze reden is het voor alle golfers van 18 jaar en ouder nog steeds verplicht om de 1,5-meterrichtlijn in acht te nemen bij het spelen in de baan en het gebruikmaken van de oefenfaciliteiten.

Doorlaten
Doorlaten van flights is toegestaan, zorg voor 1,5 meter afstand.

Servicepunten (gewijzigd 04 juni 2021)
Ballenwassers, afspuitplaatsen en banken zijn weer terug in de baan. Deze servicepunten mogen weer (op eigen risico) aangeraakt worden. 

Vlaggenstokken (gewijzigd 04 juni 2021)
Vlaggenstokken mogen weer (op eigen risico) aangeraakt worden. 

Harken (gewijzigd 04 juni 2021)
Bunkerharken zijn weer (op eigen risico) aanwezig.

De tijdelijke plaatselijke regel over plaatsen in de bunker komt hiermee te vervallen.

Scorekaarten
Gebruik zoveel mogelijk een digitale scorekaarten. Je digitale scorekaarten kun je via de app GOLF.NL invullen. Vul tijdens het spelen eenvoudig je scorekaart in en zie na het afronden van een qualifying ronde direct het effect op je handicap. Log in met je naam, NGF-nummer en gebruik de barcode die te vinden is aan de achterkant van je NGF-pas.

De online ingevoerde qualifying scorekaarten worden na het afronden van je golfronde doorgestuurd naar jouw golfclub, zodat de administratie volledig en synchroon is. De qualifying scorekaarten die je invoert in de GOLF.NL app gelden dus voor je handicap.

In verband met zorgen over het uitwisselen van scorekaarten mogen commissies er tijdelijk voor kiezen om manieren voor het noteren van scores te accepteren die niet strikt overeenkomen met regel 3.3b. Bekijk op de website van NGF de regelaanpassing.

Reserveren (gewijzigd 22 juni 2020)
Reserveren is digitaal, telefonisch of mondeling via de receptie mogelijk.

Wij werken samen met www.ikgagolfen.nl. Via deze website kun je makkelijk een starttijd of een golfles reserveren. Wij adviseren deze website te openen op een laptop of computer en niet via je telefoon. 

Maak een eigen account aan met een eigen wachtwoord. Leden en speelrechthouders kunnen hun lidmaatschap en/of speelrecht koppelen aan dit account d.m.v. je lidcode in te voeren. 

Heb je nog vragen bij het maken van een reservering? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefonisch kun je ook een reservering maken. Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 19.00 uur (weekenddagen tot 17.00 uur).
Ons telefoonnummer: 076 596 83 54.

Sinds 17 juni 2020 is het ook mogelijk om mondeling een reservering te maken via de receptie. Dit kan zijn een reservering ter plekke of voor in de toekomst. Wij verzoeken jullie om rekening te houden met eventuele drukte bij de receptie. Golfers met een reservering die zich komen aanmelden gelieve voorrang te geven. 

Receptie en kleedkamers
De receptie is geopend tussen 08.00 en 19.30 uur (op weekend- en feestdagen geopend tot 17.00 uur).

Er mogen maximaal 3 personen in de ruimte van de receptie aanwezig zijn, exclusief personeel. Één persoon moet de gehele flight aanmelden. De balie is voorzien van een looproute en van 1,5 meter afstand voorzieningen.

We vermijden zoveel mogelijk contactmomenten. Reserveer bij voorkeur je startijd digitaal via www.ikgagolfen.nl of telefonisch.

Betalingen gaan bij voorkeur per pin. Bij de receptie is desinfectiegel aanwezig voor extra hygiëne. 

De kleedkamers zijn weer (op eigen risico) geopend.

Golflessen en clinic's (gewijzigd 04 juni 2021)

Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan. Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. In golf is het bij het oefenen en spelen niet nodig om elkaar te naderen binnen 1,5 meter. Houd 1,5 meter van anderen is nog steeds een van de basisregels in de bestrijding van de coronapandemie. Om deze reden is het voor alle golfers van 18 jaar en ouder nog steeds verplicht om de 1,5-meterrichtlijn in acht te nemen bij het spelen in de baan en het gebruikmaken van de oefenfaciliteiten.

Wil je meer weten over de golfclinc's? Stuur dan een mail naar events@deturfvaert.nl.

Oefenfaciliteiten
Driving range (gewijzigd 04 juni 2021)
Uiteraard zijn de afslagmatten op meer dan 1,5 meter afstand van elkaar weggelegd i.v.m. de veiligheid. Denk aan het ontsmetten van de mandjes en zet deze zelf weer terug onder de ballenautomaat. Het is mogelijk om hier vrij te spelen zonder reservering.  

Oefengreens (gewijzigd 04 juni 2021)
Trainingen zijn voor alle leeftijden toegestaan. Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. In golf is het bij het oefenen en spelen niet nodig om elkaar te naderen binnen 1,5 meter. Houd 1,5 meter van anderen is nog steeds een van de basisregels in de bestrijding van de coronapandemie. Om deze reden is het voor alle golfers van 18 jaar en ouder nog steeds verplicht om de 1,5-meterrichtlijn in acht te nemen bij het spelen in de baan en het gebruikmaken van de oefenfaciliteiten.Het is mogelijk om hier vrij te spelen zonder reservering.

Lockerruimte & toilet geopend (gewijzigd 15 oktober 2020)
De lockerruimte is geopend. Zorg ervoor dat je golfspullen van andere golfers niet aanraakt. In deze ruimte is desinfectiegel aanwezig voor extra hygiëne.

De toiletten in het clubhuis zijn geopend. De dagelijkse reiniging is terug te lezen op een hygiëne-lijst. Bij de toiletten is desinfectiegel aanwezig voor extra hygiëne. Ga voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet.

Buggy's (gewijzigd 08 juli 2020)
Per gereinigde golfbuggy maximaal 2 personen. Er mogen 2 personen in de golfbuggy als deze uit hetzelfde huishouden komen of een mondkapje wordt geadviseerd wanneer mensen niet tot hetzelfde huishouden behoren.