Nagtzaam - De Wit

zekerheid in ondernemen

DOOR ADDO SPRANGERS - DE BODE

Advies en bemiddeling in zakelijke verzekeringen. Het is in één kort zinnetje de core business van het nieuwe kantoor Nagtzaam - De Wit ofwel N-DW Assurantiën BV in Zundert. Het door Hans Nagtzaam en Jan de Wit opgerichte bedrijf onderscheidt zich echter overtuigend tussen al die andere bedrijven die zich op hetzelfde terrein begeven: Nagtzaam - De Wit richt zich specifiek op ondernemers, doet dit op basis van persoonlijke aandacht en beschikt over indrukwekkend veel kennis en ervaring.

Dat laatste is een understatement. Nagtzaam en De Wit (samen N-DW) zijn respectievelijk al 40 jaar en 25 jaar actief in de verzekeringsbranche. Vóór de start van hun gezamenlijke onderneming bekleedde het tweetal directiefuncties bij het gerenommeerde Meeùs.

Kansen
De verkoop van laatstgenoemd bedrijf deed Hans Nagtzaam en Jan de Wit besluiten om zelfstandig een onderneming te beginnen. “Het bood ons nieuwe kansen”, vertelt De Wit. “Persoonlijk contact is heel belangrijk in deze markt. Alles draait om herkenning, bereikbaarheid en vertrouwen.” Het zijn woorden waar Nagtzaam zich meteen bij aansluit. “Onze klanten vragen daar om”, zegt hij.

Ondernemer
“Wij zijn zelf ondernemer”, vult De Wit aan. Aan tafel met onze klanten zijn wij gelijkwaardige gesprekspartners. In ons marktsegment hebben we vooral te maken met de grote advieskantoren. Wij zien een tendens dat het persoonlijke contact tussen deze kantoren en de ondernemer verwatert. Contacten lopen vaak over te veel schijven. Bij Nagtzaam - De Wit zijn er geen tussenschakels: je krijgt óns.”

Keuzes
Hans Nagtzaam: “Wij gaan uit van eigen kracht. Het leven bestaat uit het maken van keuzes. De ondernemers met wie wij in zee gaan, maken keuzes over hun bedrijfsvoering. Wij herkennen die keuzes en kunnen daarvan de risico’s inschatten. Niet voor niets profileren wij ons als ondernemer naast de ondernemer.

Specialisaties
Daarnaast beschikken Nagtzaam en De Wit over persoonlijke specialisaties welke N-DW klanten extra meerwaarde bieden. Zo is Jan de Wit, van huis uit jurist, gespecialiseerd in verzekeringsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Hans Nagtzaam is gespecialiseerd in sociale zekerheid, met name voor wat betreft de financiële gevolgen van het hebben van personeel dat arbeidsongeschikt is. “Wij kunnen onze kennis en ervaring vertalen in adviezen aan onze klanten”, aldus Hans Nagtzaam.

Visie
Alles bij elkaar moet het voor ondernemers een doorslaggevende reden zijn om, zoals Nagtzaam het omschrijft, ‘te kiezen voor de vent en wat minder voor de tent’. Om te kiezen dus voor Nagtzaam en De Wit. “Vanuit deze visie zijn wij ons bedrijf ook gestart”, vervolgt Hans Nagtzaam. “Wij werken op basis van persoonlijke relaties, persoonlijk contact en deskundigheid.”

Continuïteit
Om de continuïteit van dienstverlening te kunnen waarborgen, heeft N-DW gekozen voor een partnerbedrijf voor de administratieve verwerking van haar dienstverlening. “Wij zijn aangesloten bij een inkooporganisatie”, legt Jan de Wit uit. “Dat zorgt voor een efficiënte administratie en voor continuïteit. Hierdoor kunnen wij maximale aandacht schenken aan onze klanten. Daar zijn we namelijk goed in. Maar als Hans of ik om wat voor reden even niet beschikbaar zouden zijn, is er tóch een aanspreekpunt. Als de vent er even niet is, is er zogezegd nog altijd de tent.”

Geen keuzemenu
De klant is koning. Ook ‘s avonds of in het weekend, zo maakt Hans Nagtzaam duidelijk. “Wij zijn altijd beschikbaar voor de klant. Wij hebben geen keuzemenu voordat iemand te woord wordt gestaan. ‘Als de klant belt, zal het wel nodig zijn’, zeg ik altijd.” 

Contactgegevens

Hofdreef 20
4881 DR Zundert
Telefoonnummer: 076 3036343

Hans Nagtzaam
Telefoonnummer: 06 13437691
E-mail: hans@n-dw.nl

Jan de Wit
Telefoonnnummer: 06 11015219
E-mail: jan@n-dw.nl