Golfspecifieke protocol

De Turfvaert

Lees hier het golfspecifieke protocol van De Turfvaert.

Wij zorgen dat jullie kunnen golfen, zorgen jullie dat wij open blijven?

Golfspecifieke protocol (gewijzigd op 15 december 2020)
Dit zijn onze aangepaste maatregelen die wij én jullie moeten hanteren:

 • reserveren is verplicht;
 • lockerruimte, toilet, receptie zijn open op strikte voorwaarden. 
 • kleedkamers en restaurant zijn gesloten.
 • gebruik zoveel mogelijk digitale scorekaarten via de app GOLF.NL;
 • ga voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet;
 • volg de regels van het RIVM
  - houd 1,5 meter afstand;
  - blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging
  (vanaf 38 C°);
  - blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (tot 38 C°) en/of benauwdheidsklachten;
 • was voor en na het golfen je handen, minimaal 20 seconden;
 • vermijd fysiek contact met andere golfers en hun spullen;
 • raak de vlaggenstok niet aan;
 • volg de aanwijzingen van het personeel.

Mondkapje (toegevoegd op 27 november 2020)
Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes.

Reserveren (gewijzigd 22 juni 2020)
Reserveren is digitaal, telefonisch of mondeling via de receptie mogelijk.

Wij werken samen met www.ikgagolfen.nl. Via deze website kun je makkelijk een starttijd of een golfles reserveren. Wij adviseren deze website te openen op een laptop of computer en niet via je telefoon. 

Maak een eigen account aan met een eigen wachtwoord. Leden en speelrechthouders kunnen hun lidmaatschap en/of speelrecht koppelen aan dit account d.m.v. je lidcode in te voeren. 

Heb je nog vragen bij het maken van een reservering? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Telefonisch kun je ook een reservering maken. Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 19.00 uur (weekend- en feestdagen tot 16.00 uur). Ons telefoonnummer: 076 596 83 54.

Sinds 17 juni is het ook mogelijk om mondeling een reservering te maken via de receptie. Dit kan zijn een reservering ter plekke of voor in de toekomst. Wij verzoeken jullie om rekening te houden met eventuele drukte bij de receptie. Golfers met een reservering die zich komen aanmelden gelieve voorrang te geven. 

Receptie (gewijzigd 15 maart 2021)
De receptie is geopend tussen 08.00 en 17.30 uur (op weekend- en feestdagen geopend van 08.00 tot 16.30 uur).

Er mogen maximaal 3 personen in de ruimte van de receptie aanwezig zijn, exclusief personeel. Één persoon moet de gehele flight aanmelden. De balie is voorzien van een looproute en van 1,5 meter afstand voorzieningen.

We vermijden zoveel mogelijk contactmomenten. Reserveer bij voorkeur je startijd digitaal via www.ikgagolfen.nl of telefonisch.

Betalingen gaan bij voorkeur per pin. Bij de receptie is desinfectiegel aanwezig voor extra hygiëne. 

Aangepast golfspel
Flights (gewijzigd 15 maart 2021)
Vanaf dinsdag 16 maart mogen maximaal vier mensen van 27 jaar en ouder buiten sporten. Iedereen dient 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Interval 4-ballen om de 10 minuten.

Doorlaten
Doorlaten van flights is toegestaan, zorg voor 1,5 meter afstand.

Ballenwassers, prullenbakken, servicepunten en banken (gewijzigd 08 juli 2020)
De prullenbakken en enkele banken staan weer terug in de baan. Zorg na het aanraken van deze servicepunten dat je je handen desinfecteert. Ballenwassers en afspuitplaatsen zijn nog niet toegestaan.

Vlaggenstokken
Vlaggenstokken mogen niet aangeraakt worden. Wij hebben de vlaggenstokken voorzien van een ballenlift met een haakje. Bekijk het filmpje online hoe je deze haak gemakkelijk kunt gebruiken zonder de vlaggenstok aan te raken.

Harken (gewijzigd 02 oktober 2020)
Bunkerharken niet aanwezig.

Onderstaande plaatselijke regel wordt toegestaan, waarbij qualifying condities van kracht blijven.

"Als de bal van een speler in een bunker ligt, mag de speler éénmaal een bal plaatsen op een plek naar keuze in de bunker binnen de lengte van een scorekaart of 15 cm van de oorspronkelijk ligging van de bal, niet dichter bij de hole."

Voor de uitgebreide versie kijk op ngf.nl/coronaregels.

Scorekaarten
Gebruik zoveel mogelijk een digitale scorekaarten. Je digitale scorekaarten kun je via de app GOLF.NL invullen. Vul tijdens het spelen eenvoudig je scorekaart in en zie na het afronden van een qualifying ronde direct het effect op je handicap. Log in met je naam, NGF-nummer en gebruik de barcode die te vinden is aan de achterkant van je NGF-pas.

De online ingevoerde qualifying scorekaarten worden na het afronden van je golfronde doorgestuurd naar jouw golfclub, zodat de administratie volledig en synchroon is. De qualifying scorekaarten die je invoert in de GOLF.NL app gelden dus voor je handicap.

In verband met zorgen over het uitwisselen van scorekaarten mogen commissies er tijdelijk voor kiezen om manieren voor het noteren van scores te accepteren die niet strikt overeenkomen met regel 3.3b. Bekijk op de website van NGF de regelaanpassing.

Golflessen en clinic's (gewijzigd 15 maart 2021)

Lessen, trainingen en clinics voor 18 jaar en ouder mogen plaatsvinden in groepjes van maximaal 4 personen exclusief de pro.

Hoe werkt dat? De pro kan meerdere groepjes tegelijk lesgeven, maar de groepjes mogen niet mengen en moeten zichtbaar afgescheiden zijn. Dat kan bijvoorbeeld door een mat vrij te laten op de driving range tussen de groepjes of één groep instructies te geven voor de driving range en de andere groep voor de puttinggreen. Dit is om te voorkomen dat een besmet persoon de hele groep infecteert. Het is wel de bedoeling dat men na afloop van een training of les de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Wil je meer weten over de golfclinc's? Stuur dan een mail naar events@deturfvaert.nl.

Oefenfaciliteiten
Driving range (gewijzigd op 22 juni 2020)
Begin mei is de driving-range opnieuw ingezaaid en voorzien van twee green-targets. Sinds 22 juni is de driving-range weer geopend. Uiteraard zijn de afslagmatten op meer dan 1,5 meter afstand van elkaar weggelegd. Denk aan het ontsmetten van de mandjes en zet deze zelf weer terug onder de ballenautomaat. Het is mogelijk om hier vrij te spelen zonder reservering.  

Oefengreens
Sporters moeten op de oefengreens 1,5 meter afstand houden. Op de putting- en chippinggreens en bunkers wordt gerekend met maximaal 1 persoon per 30 vierkante meter. Het maximaal aantal spelers op de chippinggreen is 40 personen en op de puttinggreen maximaal 14 personen. Het is mogelijk om hier vrij te spelen zonder reservering.

Lockerruimte & toilet geopend (gewijzigd 15  oktober)
De lockerruimte is geopend. Zorg ervoor dat je golfspullen van andere golfers niet aanraakt. In deze ruimte is desinfectiegel aanwezig voor extra hygiëne.

De toiletten in het clubhuis zijn geopend. Het toilet bij de shop is gesloten. De toiletten worden meerdere keren per dag grondig gereinigd. De meerdaagse reiniging is terug te lezen op een hygiëne-lijst. Bij de toiletten is desinfectiegel aanwezig voor extra hygiëne. Ga voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet.

Buggy's en trolley's (gewijzigd 08 juli 2020)
Per gereinigde golfbuggy maximaal 2 personen. Er mogen 2 personen in de golfbuggy als deze uit hetzelfde huishouden komen of een mondkapje wordt geadviseerd wanneer mensen niet tot hetzelfde huishouden behoren.