Wandelen langs Landgoed De Turfvaert

Het wandelpad langs de Turfvaart en Landgoed De Turfvaert is geopend! Wij hebben 2 verschillende wandelroutes uitgezet waarbij je tijdens de wandeling de verschillende natuurlandschappen doorloopt.

Bij de wandelroute Rondje Rijsbergen van 11 kilometer zul je voornamelijk door het heringerichte natuurgebied van Weerijs Zuid, langs de Turfvaart, het dorp Rijsbergen en het gebied rondom de beek Aa of Weerijs wandelen. Je kunt er voor kiezen om bij De Tijd te beginnen en een tussenstop te maken bij Landgoed De Turfvaert of andersom. Deze route wordt door Landgoed De Turfvaert en De Tijd aangeboden via Happen & Stappen. Hierbij wordt je door de horecagelegenheden tijdens de wandeletappes voorzien van een koffie/thee met gebak, een gevulde soep en een lunch- of hoofdgerecht.

Meer informatie over Rondje Rijsbergen kun je vinden op de site van Happen & Stappen.

Landgoed De Turfvaert is gelegen tussen natuurgebied De Vloeiweide en natuurgebied De Pannenhoef. Mede om deze reden is er een wandelroute van 13 kilometer uitgezet die ook via De Pannenhoef gaat.

De Pannenhoef heeft verschillende vennen die droog zijn komen te liggen tijdens de winning van veen. Deze zijn na 1970 weer uitgegraven door Brabants Landschap waardoor De Pannenhoef weer een bos-, ven- en bloemrijk natuurgebied is geworden. Één van de vennen is de Padvindersven. Tijdens de route zal je dan ook deze ven passeren en verder door het bosrijke gebied wandelen. Vervolgens wandel je door het dorp naar het natuurgebied rondom de beek Aa of Weerijs. Om zo uiteindelijk te eindigen bij Landgoed De Turfvaert.

Vraag naar de wandelroute bij de receptie van Golfpark De Turfvaert

Uiteraard kun je ook je eigen route bewandelen.