Type Golfbaan

Inland Linkscourse, het type golfbaan

In Nederland zijn er maar weinig banen die aangelegd zijn als een Inland Linkscourse. In de regel is ‘golfen op een Linkscourse’ net even anders dan op reguliere banen zoals een bos- of parkbaan. Golfen op een Linkscourse is de ultieme uitdaging voor de hardcore golfer. De Turfvaert is zo’n baan, met als pluspunt dat de baan vriendelijk is voor de beginnende golfer en tegelijk uitdagend voor de geoefende speler. De prachtig aangelegde 18 holes baan is ontworpen door Frank Pont, bekend van onder andere de Kennemer G&CC en Koninklijke Haagsche G&CC.

Natuurlijk en strategisch design

Frank Pont’s ontwerp filosofie bouwt voort op de traditie van klassieke golf architecten zoals Harry Colt, Tom Simpson en Alister MacKenzie uit het begin van de 20ste eeuw. Deze architecten hadden gemeen dat de kwaliteit van hun golfbaan ontwerpen voortkwam uit hun sterke focus op natuurlijk en strategisch design.

Good to know

Download hieronder een aantal belangrijke zaken

 • Scorekaart

  Wit, geel, blauw en rode tees
 • Caddiebook

  Download het caddiebook
 • Baanreglement

  Download hier het baanreglement
 • Handicap dames

  Download hier de handicaplijst
 • Handicap heren

  Download hier de handicaplijst
 • Local Rules

  Bekijk hier de lokale regels

Hoe de Turfvaert mooi blijft

Golfpark de Turfvaert in Rijsbergen heeft met AHA De Man een onderhoudscontract afgesloten. Dé ultieme Green Experience creëren voor de golfer: dat is de missie van de greenkeepers van AHA de Man. Met kennis en ervaring op het gebied van golfbaanonderhoud en de aanleg, renovatie en watermanagement van golfbanen zorgen onze greenkeepers ervoor dat de golfbaan er altijd perfect bij ligt.