Sascha Labrujere

Mijn naam is Sascha Labrujere. Ik ben geboren in 1973 en sinds 2006 golfprofessional. Ik woon in Middelburg en ben de trotse vader van twee dochters, Suze en Clare, en een zoon, Joep. Sinds 2012 ben ik bijna dagelijks op Golfpark De Turfvaert aanwezig voor het geven van individuele golflessen, clinics, groepslessen en cursussen voor het behalen van Clubhandicap 54.

Na een intensieve paardensportcarrière, ben ik net als velen op latere leeftijd in aanraking gekomen met de golfsport. De eerste drie jaar was een ramp!  Hard slaan, zonder game-plan de baan in en maar kijken hoe het rondje weer zou gaan verlopen. Uiteindelijk kreeg ik de sport onder de knie en heb ik de manier gevonden om goede resultaten te behalen in de baan.
 

Opleiding tot professional

Mijn handicap schoot naar beneden en daardoor begon ik me erg te interesseren in de techniek van de golfswing. In dat jaar ben ik gezakt tot handicap 4,3. Reden voor mij om de opleiding tot golfprofessional te gaan volgen, die ik in 2006 met succes heb afgerond.

Al snel vond ik een golfbaan waar ik mijn eerste golflessen kon gaan geven (De Molenberg in Burgh-Haamstede) Na 1,5 jaar werd ik benaderd door de Goese Golf om daar de golfschool te komen versterken. Op de Goese Golf heb ik uiteindelijk 3,5 jaar met heel veel plezier gewerkt. In 2012 heb ik de overstap gemaakt naar Golfpark De Turfvaert, waar ik volledig mijn draai heb gevonden.


Professionele wedstrijden

Om mijn spelniveau te kunnen blijven meten speel ik zelf ook wedstrijden. Iedere derde maandag van de maand is er de Monday Tour, een wedstrijd voor professionals in Nederland. Deze wedstrijden tellen mee in een order of merit, een jaarlijks klassement. Hier kan plaatsing voor het WK of EK voor teaching pro’s mee worden afgedwongen. Sportief hoogtepunt was mijn plaatsing in 2010 voor het WK in South Carolina in Amerika. Verder probeer ik 4 á 5 keer per jaar deel te nemen aan de EPD tour. Met alle ervaring die ik daar opdoe, kan ik ook de prestatieve, lagere handicapper helpen om vooruitgang te boeken in zijn of haar sportieve ambitie.


Golfles geven is meer dan een uurtje op de lesmat

Het vooruit helpen van golfliefhebbers geeft mij veel voldoening. Naast het coachen van beginners of gevorderden, individueel of in groepsverband richt ik mijn aandacht ook op andere golfzaken. Het  samen beleven van de golfsport kan op meer manieren dan alleen lesgeven. Wedstrijdjes, zomeravondtraining, Par van de Pro of gewoon gezellig een kop koffie drinken in het clubhuis.

In de koudere maanden organiseer ik, naast lessen in de indoorruimte, golfreizen naar mooie bestemmingen in Europa. Met een groepje mensen afreizen naar de zon, om hier gezellig te golfen en het spel te verbeteren tijdens de lessen, die in deze reizen zijn inbegrepen. Ook golfwedstrijden met een leuke spelvorm probeer ik regelmatig te organiseren.

Kortom:  golf is mijn passie en hoop dat ik dit de komende tijd op de Turfvaert met jou kan delen!